Sunday, March 28, 2010

Simona Kogovšek is a young Slovenian designer. Her creations have amazing details and marvelous color combinations.
        


        





 




Pisano na kožo je slogan. Slogan, ki opisuje unikatne kreacije, katere so nastale v želji po udobnosti, uporabnosti in hkrati posebnosti.
Simona Kogovšek, ki je ime pod tem sloganom, je tista, ki to poskuša doseči.
Prvi zametki te zgodbe segajo že v začetek šolanja na srednji tekstilni šoli v Ljubljani, kjer si je Simona pridobila znanje šivanja in krojenja. Že takrat je pokazala talent za oblikovanje.
Leta 2000 je na državnem tekmovanju vseh srednjih šol Zlati vulkan, osvojila prvo nagrado za ekstravagantno kolekcijo Ledenik.
Šolanje se je nadaljevalo na Naravoslovno-tehniški fakulteti in Simona je že v prvih letih študija začela izdelovati kose iz udobnega pletiva, prešite z zunanjimi šivi metalnih niti.
Najprej je oblikovala le zase in bližnje, doma v manjši sobi in tako »reklamirala« svoje unikatne kose. Sledila so prva naročila in zgodba se je počasi začela odvijati.
Čez čas je v svoje kreacije začela vpletati zračno čipko, ki je s svojo krhkostjo dodala piko na i in tako še obogatila izdelke.
Prva javna predstavitev se je zgodila leta 2005 v Ljubljani, ko sta skupaj s sošolko Marjeto Pezdirec pripravili modni dogodek v atriju Trubarjevega antikvariata, ki je pustil vidne posledice, saj se je zanimanje povečalo. Takrat je pokazala, da misli resno.
Kreacije je začela predstavljati in prodajati v trgovinici društva Pozitive in si tako razširila krog strank. Vsako leto tudi sodeluje na njihovih tematskih prodajnih razstavah.
Leta 2006 se je Simona s svojo kolekcijo predstavila v oddaji Tistega lepega popoldneva in tako nase opozorila širšo javnost. Predstavitev nove kolekcije v tej oddaji je sledila takoj naslednje leto.
Z raznimi predstavitvami je pokazala, da oblačilo iz pletiva (bolj znano kot jersey), ni le trenirka ali t-shirt, ampak, da je lahko tudi svečana, maturantska ali poročna obleka, ki je poleg vsega še lahka za vzdrževanje.
Pojavljanja v medijih in reklama, ki se širi od ust do ust sta pripomogla k znatnemu povečanju naročil in potrebno je bilo resno začeti razmišljati o odprtju lastnega ateljeja.
Ljubezen je Simono peljala v Kranj in srečna naključja so privedla do tega, da je v centru Kranja na Mohorjevem klancu odprla svoj prvi oblikovalski atelje. ...in zgodba se nadaljuje...

V ateljeju s sloganom Pisano na kožo Simona sama oblikuje in izdeluje kose, za stranke, ki si želijo biti drugačni, posebni. Želijo, da jim je udobno in da lahko izdelke uporabijo v najrazličnejših življenjskih situacijah in obdobjih. 
Odnos med kupcem in oblikovalcem je pomemben člen pri nastanku oblačila Simone Kogovšek. V ateljeju na Vodopivčevi ulici 6 (Mohorjev klanec) v Kranju si lahko ogledate in pomerite posamezne kreacije ter jih tudi kupite ali naročite. Z željo, da bi se stranke v ateljeju počutile dobro in odšle lepe in zadovoljne se Simona trudi ugoditi željam in potrebam posameznika ter hkrati ohranjati značilni videz njenih kreacij.
Simona vam bo z veseljem pokazala oblačila, ki so na voljo v ateljeju, lahko pa si ogledate tudi album s fotografijami do sedaj narejenih kosov.
Na podlagi videnega in pomerjenega se lahko s pomočjo nasvetov Simone odločite za najprimernejši kroj in barve. Po naročilu sledita eno ali dva pomerjanja, kjer se izdelki dokončno prilagodijo in tako opravičijo slogan Pisano na kožo. 

Popular Posts